No hi ha un sol dia que no utilitzem els buscadors webs per a trobar les pàgines que volem veure o consultar diàriament. La majoria de nosaltres empra Google per realitzar les cerques. Actualment el 95% dels catalans l’utilitzen. La resta es decanta per altres menys minoritaris com Yahoo, Bing, etc.

Tots aquests motors de cerca ens ajuden – a nosaltres els usuaris- a trobar el contingut web que necessitem en tot moment. El funcionament d’aquests motors de cerca és ben senzill: naveguen i rastregen les diferents webs, emmagatzemant tot el seu contingut, per a, posteriorment, indexar-lo i mostrar-lo en forma de llista en els resultats de cerca. Aquesta llista està ordenada segons un ordre d’importància del que creu Google que t’interessa més a tu segons la paraula que has emprat per fer la cerca.

Google triga només 0,25 segons en trobar el que creu que estàs cercant.

Quan busquem -per exemple- i posem en el mitjó de cerca “gat jugant pilota”, el que el buscador farà serà començar a buscar gats i pilotes i és llavors quan entra en acció un algoritme que és el que dóna els 10 millors resultats per a la cerca que has buscat. Google, o qualsevol cercador, ha indexat previament tot el contingut relacionat amb gats i pilotes i l’ha guardat en un arxiu amb tot de contingut relacionat.

3 PUNTS FONAMENTALS PER ENTENDRE EL SEO PER DUMMIES

1# El Posicionament web o SEO, de les sigles Search Engine Optimization, són un conjunt de tècniques que optimitzen un lloc web amb la finalitat que el cercador el posi el més a dalt possible de la llista de resultats de cerca. Aquestes tècniques SEO es poden aplicar des del mateix lloc web (SEO On Page) o des de fora de la web (SEO Off Page).

2# Com hem vist en el punt anterior, ha quedat clar que l’objectiu de l’especialitat que ens ocupa, el SEO, és millorar la visibilitat de una web o d’una pàgina en concret en els motors de cerca. Per aquest motiu és clarament determinant la posició en què sortim als resultats de cerca dels diferents buscadors. Els 10 primers resultats (l’equivalent a la primera pàgina de resultats) que mostren els buscadors per una cerca concreta són els més importants i els que tothom desitja ja que el 94,41% dels usuaris que cerquen a Google mai passen de la primera pàgina en les seves cerques.

D’aquests usuaris que no passen de la primera pàgina només el 10% accediran a pàgines que estiguin inferiors al TOP5 de resultats de la llista.

En resum: la gent és molt selectiva en la seva cerca i és determinant la posició en què estiguem en els diferents buscadors.

3# Alguns dels trucs de SEO bàsics per posicionar-te millor són crear un contingut web únic i original, sempre pensat per a humans i no pels buscadors. També és necessari saber optimitzar bé el nostre lloc web amb la finalitat de què la nostra pàgina estigui preparada i disponible perquè els cercadors puguin entrar i llegir-la sense cap problema.

Com més optimitzada estigui una pàgina millor concepte d’ella tindran els cercadors i, d’aquesta manera, és més fàcil que aparegui en les primeres posicions de la llista de cerca.