A Brienne i a Charles els encanta el seu pis londinenc. És una llar acollidor i ple d’obres d’art, cadascuna d’elles explica un viatge, una història. Normalment busquen destins amb una gran història darrere i en els quals es puguin trobar objectes interessants per decorar la seva particular museu casolà, reconvertit durant el pas dels anys en una galeria d’art privada d’allò més exòtica. Gran part del portal super col·lecció prové de galeries d’art de tota Euroapa, com la galeria d’art Artur Ramon.

Les destinacions s’encarrega de buscar-Brienne, ja que és una amant de l’expedició i la preparació dels viatges. Procura sempre prepara tres o quatre destinacions per a l’any següent, sempre tenint en compte el component artístic que el destí puc oferir.

Per a aquesta ocasió, han triat un destí molt especial. Es tracta d’Egipte, bressol d’una de les civilitzacions més antigues i misterioses del món i amb gran càrrega cultural, per les seves creences i tradicions. Brienne, sempre havia volgut tornar a aquest país, ja que en el seu primer viatge, no va poder visitar el gran museu del papir al Caire. I l’espina l’acompanya des de llavors. De fet, a sobre del capçal del seu llit, hi ha un espai amb un potencial enorme per a una peça artística i que porta reservant per a la seva papir egipci durant molts anys. I durant tot aquest temps i en totes les galeries d’art i subhastes a què ha assistit, no ha trobat cap peça prou important com per ocupar aquest espai destinat al papir.

I per fi arriba el moment, des de l’aeroport de Londres, s’enlairen feia Assuan, primera destinació del seu esperat viatge, però no serà fins al quart dia al país que visitin el museu del papir, a la ciutat del Caire.

galeria d'art Artur Ramón
Galeria d’Art Artur Ramón

En el transcurs dels tres primers dies van tenir l’oportunitat de visitar immenses estructures amb milers d’anys d’antiguitat i tombes de faraons decorades amb milers d’objectes preciosos i acabades pintures fascinants que van inspirar idees sobre el dibuix del papir per a la seva habitació.

Una de les més interessants era la representació que els egipcis feien dels seus déus en el seu dibuix original. Es tracta d’un papir rectangular, molt ampli i amb molts símbols d’una bellesa salvatge.

I per fi, va arribar el dia esperat, la visita al museu del papir. L’artista que s’encarrega de dibuixar-los rep les precises instruccions de Brienne i Charles sobre la seva papir i amb una execució pacient però eficaç elabora un papir amb grans detalls i traços precisos sobre l’elenc de déus elegits pel matrimoni.

De tornada a Londres, porten el seu valuós tresor al seu privilegiat lloc, envoltat a partir d’ara d’obres d’art recollides de tot el món, ocuparà l’espai que corona el llit.

I aquí, el papir resplendeix explicant històries perennes i amb uns orígens tan remots com la mateixa humanitat. El matrimoni, orgullosos de la seva troballa i elecció, admiren la peça amb la satisfacció que l’art produeix en les persones que l’estimen.