21/03/2019

10 articles que has de comprar per anar de viatge


Compra d'articles online

Ja ho tens pràcticament tot lligat per marxar de viatge, però encara has de fer algunes compres de les coses que et falten. No perdis el temps anant d’un lloc a un altre. Des de casa pots comprar tots els accessoris imprescindibles pel teu viatge. Tot i que no hi ha dos viatges iguals, no és el mateix anar a la platja que a la muntanya, imprescindibles no varien gaire, per això ho són.

Accessoris de viatge que no et poden faltar

Motxilla petita
Tant si viatges tres dies com dos mesos, a més a més de tot l’equipatge que portis, necessites una motxilla petita per posar-hi les coses indispensables que fas servir cada dia. És molt pràctic, ja que quant més petita sigui la motxilla, més evitaràs portar articles no tan necessaris.

Porta-documents
Els documents per identificar-se, els vols, la reserva de l’hotel, les receptes dels medicaments, etc. Sempre anem amb un munt de documents a sobre. Evita que es facin malbé amb una bossa porta-documents de plàstic. D’aquesta manera, també ho tindràs tot més a mà i et serà més fàcil treure’ls quan els necessitis.

Càmera de fotos
No és necessari que compris una càmera de fotògraf professional, però sí una més senzilla, per poder tenir records del teu viatge. És una inversió que val la pena fer: et durarà molts anys i et permetrà tenir fotos amb els teus amics o familia per tota la vida. 

Càmera de fotos pel teu viatge

Trípode adaptable
I qui et farà les fotos? Fàcil!. Recorda portar un trípode ajustable que puguis recolzar en qualsevol superfície. Alguns models tenen la opció de recargolar les potes per una millor adaptació.

Carregadors
Si hi ha alguna cosa que no pot faltar a l’era digital són els carregadors pels aparells electrònics. Portem mòbils, càmeres, tauletes, aparells per reproduir música… Quedar-se sense bateria seria un gran contratemps. Avui dia, portant un cable és suficient, perquè tots aquests aparells porten la mateixa entrada USB.

Bateria externa
Encara que portis carregadors, si has de passar tot el dia fora d’excursió visitant la ciutat o perdut per la muntanya, la bateria no dura per sempre. Recorda portar una bateria externa portàtil: es carrega fàcilment amb qualsevol carregador i et pot salvar de la desconnexió total.

Adaptador universal
Depèn del lloc on viatgis, necessitaràs un tipus d’endoll o un altre. És millor comprar un adaptador que et serveixi per tots els tipus d’endolls i així t’estalvies maldecaps.

Adaptador universal per endolls

Farmaciola
No es tracta d’emportar-te tota la farmàcia amb tu, sino de dur les coses més bàsiques i necessàries pel dia a dia a una bossa petita: medicaments pel mal de cap o alguna petita inflamació, antihistamínics, analgèsics, repel·lent d’insectes, tiretes, iode, pastilles pel mareig o el mal de panxa. Si viatges a algún país on necessites una medicació específica, l’hauries d’incloure a la farmaciola.

Mapa

Encara que amb el GPS del mòbil sembli que ho tenim tot solucionat, de vegades la cobertura falla i no podem dependre només d’una eina online. Com a solució, et proposo: per una banda, que et descarreguis mapes offline per utilizar-los quan vulguis; per una altra, que compris online alguna guia de viatge del lloc on vagis. Les guies solen ser molt completes: tenen mapes, recomanacions de llocs per visitar, menjar i dormir i fins i tot un apartat de diccionari/traductor.

Guies de viatge de diferents països

Tovallola de microfibra
No ocupen res, s’eixuguen molt ràpidament i compleixen la seva funció: assecar-te. Pots fer-la servir per la dutxa, per la platja, per banyar-te al riu o fins i tot per protegir-te del fred si no portes gaire roba d’abric.

© Fias 2019